Een heerlijk zoet roomtaartje met frambozen is echt een schot in de roos op Valentijnsdag. Daarom hier in Taart bij de Thee dit recept voor deze romige no-bake cheesecake. Mét witte chocola.
Een echte cheesecake gaat een flinke tijd de oven in, deze taart niet. Maar een koelkast heb je er wel bij nodig, en een paar uur geduld. De combinatie van de krokante bodem, de zoete, romige vulling en de fruitige frambozen topping is om je vingers bij af te likken. Jammer genoeg, zoals vaak met lekkere dingen, zitten er wel behoorlijk wat calorieën in dit mooie roomtaartje, maar ook heel veel liefde natuurlijk.
Met een dikke zoen van Cupido!
BENODIGDHEDEN VOOR EEN ROOMTAARTJE MET FRAMBOZEN (8-10 personen)
Voor de bodem:
- 160 gram bastognekoeken
- 80 gram amandelschaafsel
- 100 gram roomboter, gezouten
Voor de frambozensaus:
- 200 gram diepvries frambozen
- 1 eetlepel suiker
- beetje water
- 1/2 eetlepel maïzena
Voor de roomvulling:
- 500 gram witte chocolade in kleine stukjes (kies echt voor een goede kwaliteit)
- 150 ml slagroom
- 200 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 200 gram mascarpone
- 200 gram romige kwark
Voor de topping:
- 200 gram verse frambozen
- 50 gram witte chocola, geschaafd in grove schilfers of krullen
- hartjes, parels of andere decoratie (optioneel)
Verder:
- hoge springvorm van 20 – 22 cm doorsnee
- koekenpan
- (steel)pan met dikke bodem
- zeef
BEREIDING
Van de bodem:
- Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan lichtbruin
- Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met bakpapier
- Verkruimel de bastognekoeken met het amandelschaafsel
- Smelt de boter en meng hier de kruimels doorheen
- Doe het koekmengsel in de springvorm en druk stevig aan op de bodem; zet de vorm vervolgens in de koelkast
Van de frambozensaus:
- Maak een papje van de maizena en een eetlepel water en doe dit samen met de bevroren frambozen en de suiker in de pan
- Breng het geheel aan de kook en laat de frambozen vervolgens 5 minuten doorkoken tot een gebonden saus
- Giet de saus door een zeef om de pitjes eruit te halen en laat vervolgens afkoelen
Van de roomvulling:
- Doe de witte chocoladestukjes in de pan en laat al roerende langzaam smelten
- Klop de slagroom met de helft van de basterdsuiker lobbig en voeg deze toe aan de inmiddels wat afgekoelde vloeibare chocola.
- Mix in de beslagkom de roomkaas los met de rest van de suiker en voeg de mascarpone en de kwark toe. Roer eerst een beetje van dit mengsel door de chocola en meng vervolgens alles weer met het roommengsel
- Schep dit chocolade/roommengsel nu op de kruimelbodem, bedek de vorm met plastic en laat vervolgens minstens 3 uur in de koelkast opstijven
- Haal het roomtaartje even uit de koelkast en bedek de bovenkant met een laagje frambozensaus; laat weer een uurtje koelen
- Verwijder nu de rand en het bakpapier en decoreer bovenop met verse frambozen, het witte chocolade schaafsel en eventueel wat hartjes of parels. Zo lief en lekker!
Natuurlijk serveren we hier weer een kopje thee bij. Er zijn 2 witte theemelanges die perfect passen bij zo’n zoet en romantisch roomtaartje, namelijk T14 YOU ARE MY CUP OF TEA en T99 FOR EVER AND EVER , alleen al vanwege de namen. Proef maar eens en geniet ervan, samen met je sweetheart.
♥ MOnique