Zelfgebakken koekjes zijn zó lekker. En het is vaak zo simpel om ze te maken. Neem nou deze kokosmakronen, knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Een paar weken geleden bij het recept voor de weespermoppen dacht ik nog dat het niet veel gemakkelijker zou gaan worden in Taart bij de Thee. Nou, wél dus! Daarom ook heel leuk voor de jonge koekenbakkertjes.
Kokosmakronen zijn natuurlijk heerlijk ouderwets, echte oma-koeken, maar tegenwoordig juist ook weer helemaal hip, want glutenvrij. En om ze te bakken, heb je – eerlijk waar – maar 3 ingrediënten nodig. Bovendien zijn deze super smakelijke koekjes binnen 20 minuten klaar. Wat wil je nog meer?
BENODIGDHEDEN VOOR DEZE KOKOSMAKRONEN (ONGEVEER 12 STUKS)
Voor het beslag:
- 2 eiwitten
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram gemalen kokos
- optioneel een heel klein snufje zout
Verder:
- steelpan
- oven bakplaat met bakpapier
- 2 (dessert)lepels
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven)
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat
- Verwarm het eiwit samen met de suiker en de kokos in een steelpan op laag vuur
- Blijf roeren; zodra het plakkerig wordt, haal je de pan van het vuur
- Maak met 2 (dessert)lepels kleine bolletjes en leg deze op enige afstand van elkaar op het bakpapier
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15 minuten mooi goudbruin
- Laat de kokosmakronen even nog afkoelen op een rooster … en klaar! Echt super simpel toch?
Mocht je nou nog iets meer uitdaging zoeken, waag je dan ook eens aan wat varianten. Je kunt bijvoorbeeld wat vers geraspte citroenschil aan het beslag toevoegen of je dipt de makronen na het bakken even in de gesmolten chocola. Erg lekker.
Welke thee drink je nou bij zo’n zelfgebakken kokosmakroon? Om in de sfeer van vroeger te blijven, kiezen we dit keer voor T06 TEA, MY DEAR?, een traditionele Ceylon thee. Maar als je het helemaal hip en happening wilt, neem dan T13 DOUBLE MINT FOR ME. Ook heerlijk.
Geniet ervan!
♥ MOnique