Hier in Taart bij de Thee een super simpel recept voor overheerlijke kaneelbroodjes met pecannoten. Voor iedereen die na de overdadige decembermaand een beetje klaar is met alle ingewikkelde recepturen en even geen uren meer wil doorbrengen in de keuken én voor degenen die altijd al de voorkeur geven aan eenvoud.
Verdubbel onderstaande hoeveelheden als je 12 kaneelbroodjes, dus een volle muffin bakplaat wilt bakken. En mocht je geen venkel, anijs of piment in huis hebben, ook met alleen kaneel (gebruik dan ietsje meer) zijn deze broodjes niet te versmaden.
Het credo van deze week, ‘Keep it simple!’, maar wel heel erg lekker!
BENODIGDHEDEN VOOR 6 KANEELBROODJES
Voor het deeg:
- een blikje deeg voor 6 croissants (uit de koeling)
- een muffin bakplaat
Voor de vulling:
- 3 volle eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram (geroosterde) pecannoten
- 50 gram roomboter
- 1 volle theelepel kaneel
- ¼ theelepel piment
- ¼ theelepel gemalen venkel of anijs
- een klein beetje grofgemalen zout
- een eetlepel kristalsuiker
Decoratie:
- 1 eetlepel melk
- een beetje poedersuiker
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 170 graden (155 graden voor een heteluchtoven)
- Haal het deeg uit het blik en leg de plakjes deeg op je werkblad
- Hak de pecannoten in stukjes (als de pecannnoten nog niet geroosterd zijn, rooster ze dan eerst enkele minuten in een droge koekenpan en laat even afkoelen)
- Smelt de boter
- Roer de specerijen, de basterdsuiker en het zout door elkaar en voeg de stukjes noot toe
- Roer alles door de gesmolten boter
- Smeer nu een laag van dit mengsel over de 6 deegplakjes
- Rol elk deegplakje losjes op vanaf de scherpe punt en zet het rolletje rechtop in het muffinblik. Duw de overstekende delen een beetje in de vorm; het mag er wat rommelig uitzien
- Bestrooi met de kristalsuiker
- Zet het bakblik in de oven en bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12 minuten goudbruin
- Haal de broodjes dan uit de oven en laat ze even afkoelen
- Maak een glazuur van een eetlepel melk waar je de poedersuiker doorheen roert totdat het een dik, nog vloeibaar mengsel is
- En giet met een lepel wat glazuur over elk kaneelbroodje
Deze pecan/kaneelbroodjes zijn op hun allerlekkerst als ze nog een klein beetje warm zijn. Drink er een heerlijk warme kop thee bij, zoals T01 TIME FOR A FRESH START, of T10 YES, WE CAN! en geniet ervan.
♥ MOnique