Deze week in Taart bij de Thee een recept voor appelschuitjes. Snel en supersimpel om te maken maar daarom zeker niet minder lekker! En wie houdt er nu niet van appeltaart (of een variatie daarop)?
Voor deze appelschuitjes heb je niet veel ingrediënten nodig en ze staan ook nog eens binnen een half uur warm en knapperig op tafel. Bovendien gaat je keuken of zelfs je hele huis er heerlijk van ruiken. Dus al ben je heel druk, je vindt vast wel even tijd om ze te bakken.
Succes verzekerd!
BENODIGDHEDEN VOOR 10 APPELSCHUITJES
Voor de vulling:
- 3 flinke appels (Goudreinet of Elstar)
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel custardpoeder
Voor het deeg en de afwerking:
- een pakje roomboter bladerdeegplakjes (diepvries)
- 1 losgeklopt ei
- 2 à 3 eetlepels amandelschaafsel
- 1 eetlepel suiker (bij voorkeur een wat grovere korrel)
- 3 eetlepels abrikozenjam
Verder:
- bakblik met bakpapier
- steelpannetje
BEREIDING
- Leg een vel bakpapier op een ovenrooster of bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht)
- Haal de bladerdeegplakjes uit de diepvries en haal ze los van elkaar
- Schil de appels en snijd ze in blokjes
- Voeg hieraan de kaneel, de suiker en het custard poeder toe en meng alles door elkaar
- Verdeel de appelvulling in een diagonale strook over de bladerdeegplakjes
- Vouw nu de 2 andere punten van het deegplakje over de appelstukjes heen en duw het deeg bovenop een beetje vast
- Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en strooi er amandelschaafsel en suiker over heen
- Leg de schuitjes op het bakpapier
- Schuif het rooster in het midden van de oven en bak de appelschuitjes in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en haal ze dan uit de oven
- Maak de abrikozenjam warm in een steelpannetje en verdeel over de schuitjes. Klaar!
Deze appelschuitjes zijn zowel warm als koud superlekker om te eten. Met een heerlijke kop Thee van ‘t Huis erbij natuurlijk. Wat dacht je van onze kruidenmelange T07 JUST RELAX & ENJOY met onder andere kaneel en kardemom, of van onze winterthee T34 A WARM WINTER WELCOME, een smaakvolle rooibosmelange.
Geniet ervan!
♥ MOnique